Diablo III стана най-бързо продаваната PC игра на всички времена

Pinterest LinkedIn +

Очакваната в продължение на едно десетилетие трета игра от култовата hack&slash ролева поредица на Blizzard, Diablo, стана най-бързо продаваното PC заглавие в историята. По данни на Blizzard, само в първите 24 часа след премиерата й от нея са били продадени 3.5 млн. копия.

Други 1.2 млн. души с Annual Pass абонамент World of Warcraft получиха своето безплатно копие от Diablo III, а към края на първата седмица след рилийза на Diablo III броят на играещите е достигнал 6.3 млн. души, без в тази цифра да влизат ползвателите на южнокорейските сървъри.

"Изключително сме въодушевени от това колко много хора по света побързаха да закупят своето копие и да започнат да играят в първия миг, в който това стана възможно", коментира успеха на Diablo III изпълнителният директор на Blizzard Майк Морхайм.

"В същото време сме натъжени от факта, че нашите приготовления се оказаха недостатъчни, за да осигурят на всеки, който иска да играе, идеалните условия. Бих искал отново да заявя нашата отдаденост на това да осигурим на милионите Diablo III играчи великолепно преживяване и да благодаря на всички фенове за устояващата на времето тяхна подкрепа".

В момента компанията работи по първия пач на играта, разследва сигнал за хакерски прояви и подготвя старта на предизвикалия противоречиви реакции in-game аукцион с реални пари, планиран за 29 май.

Сподели.