DmC: Devil May Cry няма да излезе през 2012 г., но ще има и PC версия

Pinterest LinkedIn +

DmC: Devil May Cry на независимото английско студио Ninja Theory (Kung Fu Chaos, Heavenly Sword, Enslaved: Odyssey to the West) е поредното заглавие, очаквано през 2012 г., чийто рилийз се отлага за догодина.

Играта, с която култовата hack & slash поредица на Capcom ще бъде рестартирана (събитията в нея предшестват тези от оригиналната Devil May Cry, издадена през 2001 г.), ще се появи за Xbox 360 и PlayStation 3 на 18 януари 2013 г., като освен за тези конзоли, ще бъде издадена и за PC , но няколко седмици или месеца по-късно.

Capcom потвърдиха предварително изтеклата информация за разработката на DmC по време на Tokyo Game Show през 2010 г. Японците не само ще издадат играта, но участват активно в креативния процес, фокусирайки усилията си върху бойната система и по-конкретно върху въздушните комбо атаки, за които обещават да са нещо невиждано досега в поредицата.

В интервю за Kotaku главният продуцент на Devil May Cry, Алекс Джоунс, разкри, че е получил няколко смъртни заплахи под формата на комикси и метъл парче, провокирани от решението му за рестартирането на сериите.

В друго интервю Capcom разкриха, че очакват новото въплъщение на Данте (главния герой в играта) да бъде посрещнато негативно, но въпреки това са убедени в решението си да променят напълно външността му. Новият Данте е вдъхновен от The Dark Knight на Кристофър Нолън и задвижван от Unreal Engine 3.

Сподели.