Новата любимка на Терънс Малик, Джесика Частейн, ще партнира на Том Круз в Horizons (aka Oblivion)

Pinterest LinkedIn +

Американската актриса Джесика Частейн (Jessica Chastain), отличена с наградата на международния филмов фестивал в Сиатъл за ролята, с която дебютира в киното – тази на едноименната главна героиня в драмата Jolene, базирана на разказа Jolene: A Life от Е. Л. Доктороу, получи една от главните роли в предстоящата филмова адаптация на научнофантастичната графична новела на Джоузеф Козински (Tron: Legacy), Oblivion.

Главното действащо лице в нея е войн, изпратен да патрулира обезлюдената след нашествие на извънземни повърхност на Земята. Попадайки на мистериозна жена, оцеляла при корабокрушението на космическия кораб, на чийто борд е пътувала, той става свидетел на поредица от събития, които посаждат у него съмнения относно истинността на всичко, което знае.

Първоначално озаглавена със същото заглавие, продукцията бе преименувана на Horizons и от пролетта на тази година се разработва от Universal Pictures, които поеха проекта, превръщайки го в свой приоритет, след оттеглянето на Disney.

Въпреки смяната на студиата, Том Круз (Tom Cruise) не се отказа от ангажимента си към филма (той ще влезе в образа на самотния войн), чиито снимки трябва да стартират още тази зима с перспективата за премиера през юли 2013 г. Още през август Variety обяви, че Частейн е една от няколкото актриси, наред с Оливия Уайлд, Брит Марлинг и Нууми Ралас, поканени на тестови снимки с Том Круз.

Тъй като първостепенните женски роли в Horizons са две – на въпросната жена и на съпругата на героя на Том Круз, на този етап не е ясно за коя от тях е преговаряла всяка от актрисите, в това число Частейн, и дали някоя от останалите три звезди няма да й партнира.

Междувременно, с адаптацията на новелата се заеха сценаристите Уилям Монахан и Карл Гаджусек, а продуцентският екип включва съдружниците от Chernin Entertainment, Бари Левин от Radical Publishing и самият Козински.

За Частейн 2011 г. е най-плодотворната година в актьорската й кариера, която стартира на професионално ниво през 2004 г. Сред досега издадените ленти с нейно участие са Tree of Life на Терънс Малик, боксофис хитът The Help и The Debt на Weinstein Co., а в следващите месеци предстоят премиерите на Take Shelter, Wilde Salome и Texas Killing Fields. Освен в Horizons, 30-годишната актриса ще участва в хорър трилъра Mama, продуциран от Гийермо дел Торо.

Сподели.