Нова версия за смъртта на Jim Morrison

Pinterest LinkedIn +

Нова версия за смъртта на Джим Морисън (Jim Morrison) разпространи Сам Бернет (Sam Bernett), предаде AP. Според него легендарният музикант не е починал вследствие на сърдечен удар, както гласи официалната версия, а е станал жертва на свръхдоза наркотици.

Бернет, който в годината на смъртта на Морисън е бил мениджър на парижки нощен клуб, описва в току-що излязлата си книга "The End: Jim Morrison", че смъртта на музиканта е предизвикана от свръхдоза хероин. Авторът на книгата разказва, че фронтменъта The Doors е починал върху тоалетната чиния в нощния клуб, който Бернет е управлявал.

"Ексцентричният вокалист на The Doors, красивото момче от Калифорния се беше превърнало в пребледняла смазана купчина човешко в тоалетната на клуба", пише Бернет и описва как тялото на певеца е преместено от тоалетната в стаята му от двамата му наркодилъри.

Бернет, който тогава е бил едва 20-годишен, е известен с изявите си в радиото по-късно, с написването на няколко рок-биографии, както и с вицепрезидентския си пост в Дисниленд Париж.

Авторът на "The End: Jim Morrison" споделя, че не веднъж е бил търсен, за да разкаже подробности за края на фронтмена на The Doors, но е отказвал. Преди година обаче съпругата му му дава идея самият той да напише тази история. "За мен това е един ужасно лош спомен", споделя пред AP Бернет.

Книгата събира и мнения на очевидци от нощта на смъртта на Морисън. Въпреки това властите в Париж коментират, че е почти невъзможно преразглеждането на случая с кончината на музиканта.

Джим Морисън умира на 27-годишна възраст през 1971 г. във Франция, а тленните му останки в парижкото гробище Пер Лашез и до днес събират хиляди поклонници.
Сподели.