Jim Carrey с висш пилотаж по Дикенс

Pinterest LinkedIn +

Холивудската звезда Джим Кери (Jim Carrey) ще изиграе ролята на стария богат скъперник Ебенезер Скрудж в произведението "Коледна песен" ("A Christmas Carol") по едноименния роман на Чарлз Дикенс, съобщава Variety.

Режисьор на филма ще е носителят на "Оскар" Робърт Земекис (Robert Zemeckis), който ще работи по собствения си сценарий-адаптация на коледната приказка. Продукцията ще бъде създадена за Walt Disney Pictures, но все още не е обявена дата на премиерата.

Освен като режисьор и сценарист Земекис взима участие и като продуцент на лентата заедно с Джак Рапке (Jack Rapke) и Стив Старки (Steve Starkey).

Уникалното във филма ще е начинът на снимане. Технологията се нарича "хващане на движението" и вече е използвана от Земекис в анимацията му "Полярен експрес" от 2004 г. "Хващане на движението" е похват, който записва движенията и мимиките на лицето на актьор чрез специални сензори, поставени на различни точки по човешкото тяло. Тези данни се използват, за да се създаде анимиран герой, който да изглежда и да се държи като реалния актьор. 3D анимацията ще бъде комбинирана и с реални действия на живи актьори.

Благодарение на тези нови разработки Джим Кери ще се превъплъти не само в Скрудж, но и в духа на миналата, настоящата и бъдеща Коледа, които ще го навестят в навечерието на Рождество Христово, за да променят светогледа му завинаги.
Сподели.