Нова класика от Дейвид Финчър! БГ трейлър на скандалния "Мъжете, които мразеха жените"

Pinterest LinkedIn +

Дейвид Финчър (David Fincher) никога не е страдал от липса на интерес към проектите си, макар че след "Социалната мрежа" (The Social Network) вниманието към него определено е засилено. Това обяснява и защо с нетърпение очакваме появата на първата част от американската версия на популярната шведска трилогия "Милениум", озаглавена The Girl with The Dragon Tattoo, вече и под българското заглавие "Мъжете, които мразеха жените".

Всъщност, точно така се казва и дебютният роман от поредицата на Стиг Ларшон, който започва историята на хакерката Лисбет Саландър и журналиста Микаел Бломквист.

За холивудската адаптация, Дейвид Финчър се е доверил на две познати, макар и малко очаквани в подобно амплоа имена – Рууни Мара (Rooney Mara), с която той работи и в The Social Network и британеца Даниъл Крейг (Daniel Craig), понашумял като последния Джеймс Бонд.  

Партнират им звезди като бившата половинка на Шон Пен (Sean Penn) – Робин Райт (Robin Wright), Джоели Ричардсън, Кристофър Плъмър и Стелан Скаарсгард.

Любопитно е обаче, че филмът със сигурност ще бъде гледан "под лупа" не само заради работата на Финчър, но и заради факта, че шведската оригинална трилогия е едно от най-успешните заглавия в скандинавското кино (в нея участва и сънародникът ни Георги Стайков).

Какво точно се е получило, ще разберем след няколко месеца - на 6 януари, когато е българската премиера на лентата (половин месец след световната), а дотогава можем да добием известни впечатления от българския й трейлър.


Сподели.