Мъжете, които мразеха жените (The Girl with The Dragon Tattoo)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, Швеция, Великобритания, Германия, 2011, 158 мин. Режисьор: Дейвид Финчър Сценарист: Стивън Зейлиан. С участието на: Даниел Крейг, Рууни Мара, Стивън Беркоф, Александра Дадарио, Стелан Скарсгард, Робин Райт, Джоели Ричардсън, Кристофър Плъмър. Драма, трилър.

За филма:

Лентата е създадена по първата част от трилогията "Милениум" на шведския писател Стиг Ларшон, която е световен бестселър. Тя е втората екранизация на книгата, след като през 2009 година едноименният филм на датския режисьор Нилс Андре Оплеу се превърна в най-големия успех на шведското кино за последното десетилетие.

Режисьор на американската версия на "Мъжете, които мразеха жените" е Дейвид Финчър ("Боен клуб", "Странният случай на Бенджамин Бътън" и "Социална мрежа"). Римейкът залага и на впечатляващ актьорски състав начело с Даниел Крейг, когото вероятно си спомняте като агент 007 Джеймс Бонд.

Финчър работи за втори път с очарователната Рууни Мара ("Социална мрежа"), която изпълнява ролята на хакерката Лисбет. В първата екранизация по романа същата роля е поверена на Нооми Рапас ("Шерлок Холмс: Игра на сенки").

Историята:

Журналистът Микаел е нает от Хенрик Вангер да напише историята на рода му и едновременно с това да открие убиеца на изчезналата му преди четиридесет години племенница. Вангер е убеден, че за изчезването й е отговорен някой от членовете на семейството му. За да помогне на Микаел да открие истината, в разследването се включва ексцентричната хакерка Лисбет, която се влюбва в него. Следите, на които журналистът попада, го отвеждат към повече от едно убийство.


Сподели.