Nordic Games придоби над 150 заглавия на THQ, включително Darksiders

Pinterest LinkedIn +

Лицензът на изключително високо оценената както от геймърите, така и от критиката екшън адвенчър поредица на Vigil Games Darksiders вече е собственост на Nordic Games, наред с този на заглавия като Red Faction, Supreme Commander, Titan Quest, Juiced, Deadly Creatures и още над 140 други.

Това е резултатът от поредната аукционна сделка на фалиралата компания THQ, която притежаваше издателските права върху тях. THQ обяви несъстоятелност в края на 2012 г., а в началото на 2013 г. започна да провежда търгове за разпродажба на студиата и интелектуалната собственост, които притежава.

В резултат на първия голям търг Relic Entertainment стана собственост на Sega, THQ Montreal на Ubisoft, Volition, Inc. – на Koch Media, Homefront – на Crytek, а Evolve – на Take-Two Interactive.

Сумата, заплатена от Nordic Games за новопридобитите над 150 заглавия, е $4.9 млн., а сред останалите игри на THQ, продадени на същия търг, са Homeworld – вече собственост на Gearbox Software ($1.3 млн.), и Drawn to Life – купена от 505 Games за $300 000.

От Nordic Games заявяват намерението си не просто да генерират печалби от по-нататъшните продажби на новите заглавия в каталога си, а да инвестират в бъдещото развитие на игрите и поредиците, залагайки на сътрудничество с оригиналните им създатели или други доказали се производители.

Сподели.