Crytek открива ново студио в САЩ, дава "ново начало" на Vigil (Darksiders)

Pinterest LinkedIn +

Интернационалната гейм компания Crytek, чието име се свързва най-вече с касовия франчайз Crysis, ще открие ново студио в САЩ, давайки работа на много от служителите на Vigil – студиото производител на Darksiders, което остана без купувач при търга със собствеността на фалиралата корпорация THQ.

Офисът на Crytek USA ще се намира в Остин, Тексас, а негов шеф ще бъде единият от бившите собственици на Vigil – Дейвид Адамс. Още 35 служители на Vigil ще се присъединят към екипа на Адамс в първото американско студио на Crytek, оставайки на работа в Остин.

Преди банкрута на THQ създателите на Darksiders бяха започнали работа по нов проект, носещ кодовото название Crawler. Всичко, което се знае за него до момента, е, че прототипът му "ще ви накара да останете със зяпнали усти", в което е убеден новият президент на THQ и съосновател на Naughty Dog Джейсън Рубин. Съдбата на тази продукция засега е неясна.

През 2013 г. от студиата на Crytek във Франкфурт и Лондон ще излезе третата игра от FPS сериите Crysis – едно от най-горещо очакваните заглавия на годината. От студиото в Киев пък ще излезе free-to-play шутъра Warface, който наскоро влезе във фаза на затворени бета тестове.

Все още не са ясни датите на издаване на Ryse (на Crytek Frankfurt) и Homefront 2 (Crytek UK), като правата върху последната бяха придобити от Crytek при разпродажбата на IP-та на THQ срещу $500 000. Българският филиал на Crytek също работи по нова игра, първите подробности за която предстои да бъдат обявени.

Сподели.