Crysis 3 без Wii U версия поради липсата на "бизнес стимул" за EA

Pinterest LinkedIn +

Липсата на "бизнес стимул" от страна на Electronic Arts е причината Crysis 3 да няма Wii U версия, въпреки че Crytek изяви интерес към портването на горещо очакваната игра за тази платформа. Шефът на компанията, която има студио и в България, сподели подробности в тази връзка, като още веднъж подчерта, че би се радвал да види Crysis 3 за Wii U.

"Това е бизнес решение между EA и Nintendo. Бих искал да видя (играта) за Wii U, но това, което на мен ми се иска, и това, което в крайна сметка се осъществява, са две различни неща. Дори да лансирам идеята, трябва някой да я продава, нали?

Ако едно бизнес решение не е оправдано или няма особен смисъл за тях (EA), за нас просто е невъзможно да го направим. Не можем да се издаваме сами и това е плоскостта, върху която са поставени нещата", коментира Чеват Йерли.

През последните три седмици в британския чарт не попадна нито едно Wii U ексклузивно заглавие, а издадената от Electronic Arts Wii U версия на Mass Effect 3 (Mass Effect 3: Special Edition) така и не успя да се разпише в UK Top 40 нито веднъж, и, което е по-лошото, тя така и не успя да влезе в топ 10 на британския чарт за тази конкретна платформа.

Crysis 3 ще излезе за PC, PlayStation 3 и Xbox 360 на 22 февруари – две години след постигналия касов успех Crysis 2.

Сподели.