Nintendo обявиха Wii U Pro Controller, Miiverse

Pinterest LinkedIn +

Непосредствено преди старта на тазгодишното Electronic Entertainment Expo, Nintendo направиха серия анонси, касаещи дългоочакваната нова конзола на компанията - Wii U.

Сред тях е този на Wii U Pro Controller - алтернативата на тъчскрийн интеракцията, заложена в геймпада на Wii U, интегриращ NFC модул, акселерометър, жироскоп и инфрачервен трансмитер за управление на мултимедийни уреди.

Чрез Pro Controller Nintendo разчитат да предразположат онези конзолни потребители, които са свикнали с PS3 и Xbox 360, тъй като подобно на техните този контролер притежава два аналогови стика, раменни и челни бутони.

Другата новообявена разработка на японците е Miiverse - социална платформа, подобна на Near за Vita, която ще бъде интегрирана в Nintendo Network с излизането на конзолата. Чрез нея играчите ще могат да са винаги осведомени за това кои от приятелите им са онлайн, кои потребители споделят предпочитанията им, както и да споделят кадри от своето игрално преживяване.

Първоначално Miiverse ще бъде достъпна единствено през Wii U, но в последствие сервизът ще бъде съвместен и с 3DS, както и с PC и всички мобилни устройства с интернет достъп.

Сподели.