Nintendo обяви нови модели 3DS и 3DS XL с допълнителни бутони и по-бързо CPU

Pinterest LinkedIn +

Nintendo ще пусне в продажба – най-напред в Япония още тази година, а в Европа през 2015 година – нови разновидности на двата модела на портативната си конзола Nintendo 3DS (стандартния и XL).

Те ще бъдат снабдени с допълнителни тригер бутони, заимствани от Circle Pad Pro, C-бутон, наподобяващ C-стика на пада на GameCube, подобрен екран, позволяващ възприемането на триизмерния ефект на изображенията от по-голям ъгъл, повече процесуална мощ, необходима за възпроизвеждането на някои нови игри като новообявения 3DS порт на Xenoblade Chronicles, например, слот за micro USB и NFC технология.

Последната е необходима за свързване с играчките от Amiibo серията и ще бъде внедрена в планирания от Nintendo като допълнително периферно устройство NFC четец. Наред с всичко изброено, преинсталираният на New 3DS и New 3DS XL браузер за интернет ще поддържа HTML5.

Първият модел ще се предлага в две разновидности – бяло и черно, а по-големият – в металическо синьо и металическо черно. Премиерната дата на 'New' моделите за Япония вече е ясна – 11 октомври 2014 година, докато за Европа предстои да бъде уточнена, но със сигурност няма да е през тази година.

Междувременно би трябвало да са излезли и трите флагмански заглавия на Nintendo - Super Smash Bros. for Nintendo 3DS, Pokémon Omega Ruby и Pokémon Alpha Sapphire.

Сподели.