Nintendo DSi – новият член на голямото "джобно" семейство!

Pinterest LinkedIn +

Nintendo обяви дългоочакваното продължение на популярната си "джобна" гейм платформа D(ual)S(creen). Новият вариант ще се нарича DSi и ще включва редица нововъведения.

На първо място, новата конзола ще бъде с по-малки размери, но за сметка на това ще предложи на своите потребители по-голям екран. Освен това, новият вариант е с около 12% по-тънък от своя първообраз. От Nintendo са премахнали слота за касетки на GameBoy Advance, но пък са добавили такъв за SD флаш карти.

Този път японците желаят техните бъдещи клиенти да не свързват новия им продукт единствено с видеоигри и са насочили усилията си към по-силна мултимедийна обвързаност на конзолата. DSi ще просвирва MP3, като посредством реагиращия на допир екран, потребителите ще могат да настройват силата на звука, да придвижват слушаната в момента песен по-напред, както и да настройват различните видове еквалайзери.Новата версия ще разполага и с две камери – първата ще бъде 3 мегапиксела, а втората - 0.3. Всяка заснета снимка ще може да бъде обработвана директно от самата конзола, като от Nintendo обещават навигационният процес да бъде достатъчно ясен, за да може да се използва от всеки.

С помощта на вградения микрофон пък, собствениците на конзолата ще могат да записват до 10 секунди откъси с възможност за пълна манипулация на записаното след това (променяне на скоростта, дебелината на звука и т.н.). DSi ще разполага и с вграден браузър, чрез който потребителите ще могат да преглеждат различни интернет страници, както и да пазаруват от DSWare магазина игри и допълнения към вече налични заглавия.Конзолата ще дебютира на японския пазар на 1 ноември на цена от 18,900 йени (около 180 долара) и ще се предлага в два цвята – бял и черен. Европейската версия на DSi се очаква през второто тримесечие на 2009 г., като цена все още не е обявена.

До момента от първите две DS конзоли – оригиналният и Lite вариантите – са продадени над 80 милиона бройки, което е почти двойно повече от тези, реализирани от основния съперник на конзолата - PSP на Sony.
Сподели.