Проблеми с Nintendo DSi – несъвместимост на софтуера при новата конзола

Pinterest LinkedIn +

Заглавия, които се играят повече от перфектно на настоящия модел на конзолата Nintendo DS – DS Lite, може би ще имат затруднения, пуснати на предстоящия нов модел – DSi.

Това ще причини много главоболия на създателите на игри за платформата, тъй като от Nintendo официално обявиха, че сертификат за качество ще получават заглавия, които се играят достатъчно добре и на двата модела. Неназован разработчик на развлекателен софтуер за джобната конзола е споделил, че студиото, за което работи има генерални проблеми с играта, която разработва в момента.

Според него, създателите на игри ще срещнат много сериозни проблеми при съвместимостта с DSi. Въпреки, че тяхната игра се играела чудесно на регулярния DS, който е на пазара в момента, пусната на предстоящата версия играта моментално забивала. Което автоматично означава, че Ninendo няма да одобри продукта им за пускане в продажба.

Официалното становище на Nintendo е, че всички DS заглавия до момента ще бъдат обратно съвместими с новата платформа. Изключения ще има само при игрите, които използват GBA слота на DS Lite, напр. Guitar Hero. От друга страна, ако заглавия, които се разработват в момента и не са пуснати в продажба, имат проблем да вървят на двете платформи, не ни се иска да знаем, какво може да се случи с тези, които вече са на пазара и са разработени основно на базата на DS Lite хардуера.

Nintendo DSi трябва да направи своя японски дебют в началото на следващата седмица. Европейската премиера се очаква през пролетта на 2009 г.

Сподели.