Nintendo 3DS атакува Европа на 25 март

Pinterest LinkedIn +

Nintendo обявиха премиерните дати на разпространение на най-новата конзола на компанията - 3DS, на територията на Северна Америка и Стария континент - 27-ми и 25-март, съответно.

На този етап е налична повече информация за северноамериканския рилийз на конзолата, в това число цената, за която ще може да бъде купена - $249.99 - и цветовата гама: Aqua Blue и Cosmo Black.

Същите варианти най-вероятно ще бъдат дистрибутирани и в големите търговски вериги в Европа, като единствено HMV UK вече обявиха цената, на която ще продават 3DS - £229.99.

В Щатите конзолата ще бъде опакована в комплект с телескопична писалка и 2GB SD карта и ще бъде съвместима със софтуера на DS и DSi, но ще бъде предварително снабдена и със собствен софтуер, интернет браузер, както и достъп до електронен магазин, през който ще могат да бъдат закупувани заглавия от каталозите на GameBoy и GameBoy Color.

Както вече бе обявено, в периода на появата на 3DS ще бъдат издадени 30 заглавия за новата конзола, а от Capcom анонсираха, че предстоящата им бойна игра Super Street Fighter IV 3D ще излезе в САЩ в деня на появата на 3DS, претендирайки че това ще е единственото заглавие, което ще демонстрира в максимална степен възможностите на новата технология на Nintendo.

Сподели.