Nikon Coolpix P330 – отлично предложение за лятната ви фото ваканция

Pinterest LinkedIn +

Макар външно да прилича донякъде на уникалния Coolpix A, P330 идва на цена около два пъти и половина по-ниска от тази на невероятния нов "D7000 в тяло на компактна камера". Причината е, че въпреки доста сходния дизайн на тялото и същото високо качество на изработка на корпуса Р330 е много повече типична "сапунерка", отколкото "преходен" (bridge) модел от ранга на Coolpix A.

Там, където големият му събрат например предлага APS-C сензор и фиксиран "бърз" обектив, P330 разчита на доста по-скромна (1/1.7 инчова) матрица, която все пак е по-голяма от тази на неговия предшественик Р310 (използващ 1/2.3 инчов сензор).

Освен това Р330 разполага и с вариообектив с впечатляващ фокусен диапазон от 24 до 120 мм f/1.8 – 5.6. При все че изглежда доста "бърз", на повечето фокални дължини максималната бленда, на която можете да разчитате, ще е f/5.6. Но това е цената, с която неизменно трябва да се примирите, за да имате толкова мощно варио в тяло, което се побира в джоба на лятната ви риза.

Всъщност в този ред на мисли Coolpix P330 e типична "лятна камера", която трудно би впечатлила някой запален фото ентусиаст въпреки наличната поддръжка на режим за снимане в RAW формат (който е новост за модела).

За сметка на това апаратът без съмнение ще допадне на масовите потребители, търсещи гъвкава, мощна и компактна камера, с която да запечатат спомените си от ваканцията. За тях Р330 предлага отличен диапазон на светлочувствителност от ISO 80 чак до невъзможните 12 800, 23 предварително зададени креативни режима, опция за серийни снимки (до 10 кадъра в секунда) и опция за запис на Full HD видео.

Друга полезна екстра е и наличието на вграден GPS модул за геотагиране на снимките и клиповете, които снимате с Р330.

Сподели.