Николо Коцев: "Robin Gibb е изключителен професионалист"

Pinterest LinkedIn +

Един от най-успелите български рок музиканти Николо Коцев пристигна в родината си за да изнесе голям концерт на 25 октомври с един от братята-основатели на Bee Gees Робин Гиб (Robin Gibb).

Двамата са заедно на сцена от 4 години, придружавани от още двама българи - пианистът Нелко Коларов и беквокалистката Амалия.

Минути преди старта на концерта Avtora.com разговаря с Николо Коцев за работата му с Робин Гиб и бъдещите му самостоятелни проекти:

Avtora.com: С какво се занимавате в момента?

Николо Коцев:
Пиша нова рок опера, занимавам се с инициативи в България, за които е рано да се говори, но принципно става въпрос за продуциране на млади таланти. Искам да прекарвам повече време в България и да се занимавам с нещо професионално.

Avtora.com: Какво ще представлява тази нова рок опера?

Н.К.:
Казва се "Draconia". Има страхотен уеб сайт, с много артуърк, информация, може да се чуе и част от музиката. До сега съм написал около 2/3 и след като съм готов с писането започваме звукозапис. процесът е много дълъг, много изтощителен, отнема много средства и ми е трудно да кажа кога ще бъде завършен. Но работя усилено и се надявам да постигна целта т.е. звукозаписа. Не говоря за сценично поставяне, но се надявам и това да се случи.


Николо Коцев (най-ляво) взе участие в концерта на Robin Gibb в Зала 1 на НДК Снимка: Avtora.com

Avtora.com: Как се работи с Робин Гиб?

Н.К.:
Работя с Робин Гиб от четири години. Музикален директор съм на концертната му дейност. С него се работи много леко, защото той е изключителен професионалист. Обичам музиката на Bee Gees, макар че не е точно моето артистично амплоа, но имайки предвид, че той е такъв професионалист и е легенда, за мен винаги е било чест да бъда част от групата.

Avtora.com: Защо Робин Гиб работи с толкова българи?

Н.К.:
Той не работи преднамерено с българи. Аз бях поканен от самото начало на групата, когато тя се състоеше от две акустични китари и двама певци и Робин. След това се разрасна и когато трябваше да се намерят още хора, аз предложих българи, защото някои от българите заслужават, те са на много високо ниво. Мисля, че е време българите да се появят там където им е мястото.

Сподели.