Robin Gibb екзалтира 4000 българи с класики на Bee Gees

Pinterest LinkedIn +

Единият от тримата братя основатели на легендарната група Bee Gees Робин Гиб (Robin Gibb) изнесе за първи път концерт в София на 25 октомври в Зала 1 на НДК.

Пред повече от 4000 души английският изпълнител представи голяма част от хитовете на многократните носители на "Грами" Bee Gees, разпаднали се през 2003 г., след смъртта на единия брат - Морис Гиб (Maurice Gibb).

На сцената заедно с Робин Гиб излязоха още българите Николо Коцев (китара), пианистът Нелко Коларов и беквокалистката Амалия, които са част от постоянните спътници на певеца.

За концерта в България се присъедини перкусионистът Калин Вельов и музиканти от Софийската филхармония.

Специално за концерта организаторите от Жокер Медия бяха инсталирали на сцената три големи екрана за мултимедия и множество светлинни ефекти.

Репертоарът на Гиб включваше много от песните, влезли в саундтрака на култовия филм "Треска в събота вечер" като "How Deep Is Your Love", "Night Fever", "More Than A Woman", "You Should Be Dancing".


Robin Gibb разчуства българските си фенове, които го изпратиха на крака. Снимка: Avtora.com

След разпадането на Bee Gees, Робин Гиб стартира солова кариера като издава няколко самостоятелни албума и реализира сингли като "Juliet" и "Saved By The Bell", който българската публика имаше възможност да чуе на живо.

Все пак изпълнителят не пропусна да изпее и класики на Bee Gees като "Massachusetts", "Words", "To Love Somebody", "You Win Again" и "Tragedy".

"Въпреки че изпълненията на песни на Bee Gees само от единия брат е като изпълнения на Тримата тенори без Лучано Павароти, концертът беше едно от най-вълнуващите преживявания за мен през последните години", коментира събитието за Avtora.com 50-годишен случаен фен.

След повече от час на сцена публиката не позволи на Robin Gibb да си тръгне и с бурни аплодисменти и на крака го извика два пъти на бис, като певецът подари на българските си фенове двойна доза от парчето "Stayin' Alive", донесло на Bee Gees награда "Грами" през 1978 г.

Сподели.