"Nikola Motors" представи хибриден пикап с водородна клетка

Pinterest LinkedIn +

Компанията "Nikola Motors" представи прототип на хибриден пикап с водородна клетка. Моделът се казва Badger и ще има и изцяло електрическа версия.

Електрическата версия ще има пробег от около 480 км, но по-интересното предложение е хибридът. Той ще е електрически, но вместо с двигател с вътрешно горене ще е комбиниран с водородна клетка. Това ще дава пробег от около 965 км.

При това Badger ще може да ускорява от място до 100 км/ч за 2,9 секунди и ще може да тегли товари над 3600 кг. Всичко това ще направи Badger пряк конкурент на Tesla Cybertruck.

Основният проблем според "Nikola Motors" е липсата на достатъчно станции за зареждане с водород. Те са доста малко, а самата компания смята да изгради поне 700 такива в САЩ.

Пикапът засега е само прототип, но от "Nikola Motors" казват, че той ще влезе в производство. Компанията ще обяви повече подробности за него по време на специално събитие през септември т.г. Тогава ще започне да приема и първите поръчки за него.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.