"Volvo" иска да увеличи продажбите на хибриди в Европа

Pinterest LinkedIn +

"Volvo" иска значително да увеличи продажбите на plug-in хибриди в Европа. Компанията цели още тази година тези модели да са поне 25% от общите ѝ продажби в региона, съобщава "Automotive News Europe".

За сравнение, през 2019 г. те генерират около 10% от продажбите на "Volvo" в Европа. Ако успее да постигне целта си, компанията ще се вмести по-добре в новите, по-строги изисквания на Европейския съюз.

Изпитанието ще е трудно, защото обикновените SUV модели генерират над половината от продажбите на Volvo за миналата година. Въпреки това компанията е уверена, че ще го постигне и ще свали средната стойност на емисиите на цялата си гама в нормите.

По-късно тази година "Volvo" ще започне продажбите и на първия си изцяло електрически автомобил. Това ще е XC40 Recharge.

Основният фокус обаче засега ще остане върху plug-in моделите. Компанията казва, че нейните предложения ще могат да се движат изцяло електрически през 40% до 50% от времето.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.