Нийл Янг издава първия си албум от седем години насам – "Colorado"

Pinterest LinkedIn +

Нийл Янг (Neil Young) издава първия си албум с "Crazy Horse" от седем години насам. Той е озаглавен "Colorado" и ще бъде на пазара на 25 октомври. Негов предшественик е широко одобреният през 2012 г. "Psychedelic Pill", който беше 32-рият албум в дискографията на изпълнителя.

"Colorado" е записан основно на живо в студио в местността Роки маунтийнс (Rocky Mountains) в Колорадо и е продуциран от Янг и Джон Ханлън. Миксингът е направен в студио "Шангри-Ла" (Shangri-La) в Малибу, а мастерингът е от Крис Белман. Както при всяко издание на Янг, полученият резултат е удивителен и звучи сякаш някой пее в студиото с група по време на записа.

Аудиото на "Colorado" ще бъде налично с високо качество чрез NYA и на тристранна двойна плоча в комплект със 7-инчов бонус сингъл, както и на CD, а освен това ще бъде налично за слушане във всички дигитални и стрийминг платформи. 7-инчовият бонус сингъл ще съдържа 2 трака, които не присъстват в албума – "Rainbow Of Colors", записан на живо по време на първото публично изпълнение на парчето, и "Truth Kill"”, студиен запис от Янг и "Crazy Horse".


А ето и какво включва албумът "Colorado":
Side 1
Think Of Me
She Showed Me Love
Side 2
Olden Days
Help Me Lose My Mind
Green Is Blue
Shut It Down
Side 3
Milky Way
Eternity
Rainbow Of Colors (studio version)
I Do
Side 4
Etched artwork
Bonus 7” Single:
A-Side:
Rainbow Of Colors (solo, live in Portland, OR May 17, 2019)
B-Side:
Truth Kills (Neil Young with Crazy Horse – studio)

Другата новина около Нийл Янг е книгата "To Feel the Music: A Songwriters Mission To Save High Quality Audio. Тя е написана от самия Янг в съавторство с Фил Бейкър (Phil Baker) и представлява мемоар за най-пламенния стремеж на музиканта: създаване на висококачествено аудио за любителите на музиката, които са принудени да се примиряват с компресирани цифрови файлове, които лишават песните от тяхната първоначална топлина.

Можете да чуете една от песните от новия албум – "Milky Way:

Сподели.