"Нетфликс" ще покаже Елвис Пресли в ролята на шпионин

Pinterest LinkedIn +

Стрийминговата услуга "Нетфликс" ще пусне анимационен сериал за Елвис Пресли, съобщи ""Holliywood Reporter". Новината беше разпространена по повод 42-рата годишнина от смъртта на певеца.

Поредицата ще бъде комедийна и ще се нарича "Агент Кинг". В нея легендарният артист ще бъде представен в ролята на шпионин, който работи в тайна организация и се бори със злото.

Сценарият за сериала ще бъде написан от Майк Арнолд, а като негови съавтори и изпълнителни продуценти ще работят Джон Еди и бившата съпруга на музиканта  – Присила Пресли.

По нейните думи, в детството си Елвис е мечтаел да стане супергерой, който спасява света, а анимационната поредица "ще направи тази мечта реалност". Присила отбелязва още, че проектът на "Netflix" и "Sony Animation" е отлична възможност Елвис да бъде представен в нова светлина пред феновете му.

Наричан Крал на рокендрола, Елвис Пресли е вписан и в Книгата на рекордите на Гинес като артист, издал най-голям брой албуми, които са се превърнали в хитове – цели 97. Общият брой на всички издадени негови плочи възлиза на милиарди. Певецът почина на 16 август 1977 г. на 42-годишна възраст от сърдечен удар. Според непотвърдена информация истинската причина за смъртта му е била свързана със злоупотреба на транквиланти и наркотици.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.