"Netflix" обещава още интерактивни преживявания пред екрана

Pinterest LinkedIn +

През декември "Netflix" пусна първия интерактивен епизод от научно-фантастичната поредица "Черно огледало" ("Black Mirror") – "Бандърснач" ("Bandersnatch"). Интересното при него е, че в определени моменти действието спира и зрителят трябва да избере как да продължи сюжетът. От компанията твърдят, че са заложени над 1 трилион комбинации от възможни решения и 5 различни финала. В повечето случаи филмът продължава около 90 минути.

Тази новост в развлекателната индустрия беше приета много добре от зрителите, поради което вицепрезидентът на "Netflix" Тод Йелин обяви намеренията на компанията да направи интерактивното преживяване по-редовна част от програмата. Знак, че бъдещето на киното все повече е в ръцете на зрителите.

Тази седмица Йелин обяви по време на пресконференция, че през следващата година или две зрителите могат да очакват "по-интерактивно разказване на истории". 

"Не е задължително да е научна фантастика. Може да е комедия или пък романтичен филм. Публиката избира", каза той.

Дали това ще се случи? Очакваме да разберем!
Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.