"Нетфликс" вбеси зрители с коледен филм за Исус

Pinterest LinkedIn +

Стрийминг платформата "Нетфликс" вбеси някои от зрителите си с коледен филм за Исус, в който Божият син е представен като хомосексуален.
 
На сайта Change.org беше разпространена петиция, която призовава "Нетфликс" да премахне от каталога скандалния филм "Първото изкушение на Христа". В петицията се казва, че създателите на лентата са засегнали дълбоко религиозните чувства на всички християни и са длъжни да излязат с публично опровержение на спекулацията си, че Исус е бил гей. До момента в подписката са се включили 1,8 милиона души.

Порталът Snopes, специализиран в проверка на факти от различни статии в интернет, потвърждава, че 46-минутната сатирична кинолента действително изобразява Исус като човек с нетрадиционна ориентация. Една от сцените показва купон по случай 30-годишния му юбилей, по време на който се налага Божият син да се оправдава, че е прекарал известно време в пустинята заедно със своя спътник Орландо. Отбелязва се още, че във филма се появява и Дева Мария, която се оказва любителка на марихуаната.

През март 2018 г. изданието "Vice" състави класация на най-добрите филми за Исус. В нея бяха включени и ленти, в които отсъства образът на Божия син, но в някаква степен третират темата за духовното лидерство и за избраността. Така начело на списъка попадна филмът "Матрицата" с обяснението, че Нео е като Исус, тъй като се явява в ролята на "Избрания" безсмъртен спасител на човечеството.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.