Неделна служба с рапъра Кание Уест предизвика невиждан фурор (видео)

Pinterest LinkedIn +

Американският рапър Кание Уест (Kanye West) взе участие в неделна служба в американския град Хюстън, щата Тексас. Събитието беше излъчвано на живо и счупи рекордите по зрителски интерес, съобщава TMZ.

Участието на Уест, предавано чрез няколко акаунта във Facebook и YouTube, е било наблюдавано от 4,17 милиона души. Неделната служба е била прведавана и в ефира на радио SiriusXM, а видеозаписът от нея ще бъде излъчен и в телевизионния ефир.

Позовавайки се на "източници от християнските среди", местни журналисти обявиха службата с участието на рапъра за едно от най-масовите християнски събития от последните години. За сравнение те сочат службата на папа Франциск в Манила от 2015 г., която по данни на ВВС е била посетена от шест милиона души.

Преди броени дни, на 10 ноември, Кание Уест за пореден път обяви, че се кани да се кандидатира за президент на САЩ по време на предстоящите през 2024 г. избори в страната.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.