Три културни събития на НБУ получиха признание

Pinterest LinkedIn +

Три събития на Нов български университет заеха челните места в класацията "Културно събитие на 2019 г.", съставена чрез гласуване на сайта "Площад Славейков".

Първото място е за спектакъла на доц. Снежина Петрова и Десислава Шпатова "Медея". В проекта участват студенти и преподаватели от НБУ. За пръв път от съществуването на класацията театрален спектакъл излиза начело. Представлението е част от програмата на "Пловдив – Европейска столица на културата 2019"

Друго заглавие от програмата зае второ място. Това е спектакълът "Орфей и Евридика" на Пловдивската опера, представен в Античния театър в града. В ролята на Евридика е сопраното Мария Радоева, възпитаник на Майсторския клас на Райна Кабаиванска. 

Бронзът е за XIX-ия майсторски клас на Райна Кабаиванска и за галаконцерта след него, когато бяха връчени стипендии на всички 11 участници от България и чужбина.

Повече за класацията за събитие на годината:
https://www.ploshtadslaveikov.com/kulturnoto-sabitie-na-2019-a-spektakalat-medeya/
Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.