Водещи компании отменят или свиват събитията си за автосалона в Женева (обновена)

Pinterest LinkedIn +

Водещи компании намаляват участието си на автосалона в Женева или отменят част от събитията си по време на изложението, съобщават "Ройтерс", "Automobilwoche" и "Automotive News Europe".

Компанията "Brembo" отлага планираната закуска за пресата по време на автосалона. Тя ще участва, но няма да организира съпътстващи събития, за да намали струпването на хора.

"Volkswagen Group" също ще намали присъствието си. Това означава, че ще са налични възможно най-малко хора. "Toyota" пък ще изпрати само ръководителите на бизнеса за цяла Европа, но всички регионални и местни техни колеги няма да присъстват на автосалона.

Компанията за озвучение "Harman" обяви, че напълно се оттегля от изложението. Тя е собственост на "Samsung" и на автосалона обикновено дели щанд с "Rinspeed".

Засега автосалонът в Женева ще се проведе. Организаторите от компанията "Palexpo" казват, че крайното решение ще е на управата на Женева. Ако тя издаде препоръка да не се организират обществени събития, то автосалонът ще бъде отменен.

В момента Швейцария е на ниво "жълто", което означава, че събития могат да се провеждат. Ежедневно обаче се правят нови анализи, които може да вдигнат нивото до "червено".

Обновена: Швейцарските власти официално обявиха, че се забраняват обществени събития, които събират на едно място повече от 1000 души. Забраната влиза в сила веднага и ще важи поне до 15 март т.г. Тъй като автосалонът в Женева събира над 500 000 души, събитието автоматично попада в списъка. Все още организаторите не са обявили официално дали автосалонът ще бъде отменен напълно, или отложен за по-късна дата.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.