NBA 2K13

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Баскетболен симулатор Година: 2012 Разработва: Visual Concepts Издава: 2К Sports Платформа:PC | Xbox 360 | PlayStation 3

Краят на годината е и както повелява традицията, време е за новите попълнения в безкрайните спортни и рейсинг серии на Electronic Arts.

FIFA 13 вече е налице, a скоро се задава и следващото издание на "вечния" Need for Speed.

За всеобща изненада обаче поредното виртуално превъплъщение на следващия най-любим отборен спорт – баскетбола, идва от 2К Sports.

NBA 2K13 спазва стриктно каноните на компанията и не предлага нищо революционно ново. Вместо това се старае да надгради добре установената, стабилна база на отличен геймплей с нови "герои" (да се чете най-актуалните напоследък NBA звезди), нови движения и, разбира се, нов саундтрак.

По първия параграф още на обложката на играта ще ви посрещнат Кевин Дюрант, Блейк Грифин и Дерек Роуз, а по-нататък ще се срещнете с по-стари, но далеч незабравени легенди като Шакил О’Нийл, Скоти Пипън, Шоун Кемп и Алонзо Моурнинг.

Музиката в играта, както винаги, ще ви надъха сериозно за ожесточени спортни битки. Този път тя е подбрана и продуцирана лично от култовия Jay-Z и освен много негови парчета, в саундтрака на играта ще срещнете песни на U2, Kanye West, Coldplay, Daft Punk и други известни банди и изпълнители.

Що се отнася до третия аспект на новостите, касаещи пряко геймплея, фокусът тук е така нареченият Freestyle контрол – интересна нова опция за управление на играта, вдъхновена от малко по-аркадния стил на блажено почиващата NBA Live серия.

Интересни са също така и Signature уменията, които са един вид специализация за всеки от легендарните играчи в отбора ви. Те са пасивни и влияят върху развитието на всеки мач по определен начин. Досадното е, че 2K са си спестили включването на нарочен обучаващ режим и в резултат ще трябва да разучавате новостите в играта по метода "проба – грешка".

Странна проява на мързел личи и по екранните менюта и интерфейса, които отново са тромави, неудобни и неинтуитивни – традициите са хубаво нещо по принцип, но точно тази нямаше да имаме нищо против да я забравим в следващото издание на NBA.

Извън това - 2К13 е страхотен баскетболен симулатор, във версията за Xbox 360 има дори опция за гласов контрол посредством Kninect. Но независимо на каква платформа го играете, това заглавие е сред най-добрите електронни спортове (и по точно баскетбола), които светът на видеоигрите може да ви предложи в момента.


Сподели.