Nazareth пяха в Каварна

Pinterest LinkedIn +

Шотландските хеви-рок ветерани Nazareth бяха гости на Каварна за празника на града - 6 май. Гости за празниците бяха и музикантите от "Салиевич Ъндърграунд", участвали във филмите на Емир Костурица.

За да стигнат навреме за концерта си, Nazareth са се прекачвали три пъти на самолети от Единбург. Изтощени от пътя, те са изяли три казана супа и изпили всичкото уиски "Джак Даниелс" в общината и землището й, съобщава 24 часа.

С музикантите от Nazareth е бил и техният мениджър Волфганг Клингер, работил с U2, Rolling Stones, Nazareth, Jon Bon Jovi, Pink Floyd, AC/DC, Шакира, Пол Макартни и Фил Колинс.

"24 часа можем да пием българска ракия и да свирим, без да спрем, - каза шефът на другите чуждестранни гости - оркестър "Ъндърграунд", Слободан Салиевич пред вестник Стандарт. - Емир Костурица е велик режисьор. 10 пъти връща и снима един кадър, изнервя всички, но е перфекционист. Като се ядоса, Костурица има силно главоболие, но тогава не взема хап, а се лекува с музиката на Салиевич" - допълва Салиевич.

"Салиевич Ъндърграунд" са записвали музиката в популярните филми на Костурица "Черна котка, бял котарак", "Циганско време", "Баща в командировка" и "Ъндърграунд".

В празничната програма на Каварна участва и "Мистерията на българските гласове".
Сподели.