Подробности за концерта на Ronnie James Dio в Каварна

Pinterest LinkedIn +

Къпингов лагер и организиран транспорт София – Каварна са сред удобствата, които ще съпътстват концерта на легендарния вокалист Рони Джеймс Дио (Ronnie James Dio) в Каварна, научи Avtora.com.

Мястото, където ще се проведе концертът, е местния стадион “Калиакра”, а предварително анонсирания начален час - 20:30 ч.

Датата на концерта която е включена и в официалния сайт на DIO e 07.07.2005 г.

Цената на организирания транспорт в двете посоки е 46 лева. Той тръгва от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 8 часа, в деня на концерта, и обратно - в 9.00 на другия ден от Каварна.

Билетите за събитието на предварителна продажба ще са с цена 15 лв. От следващата седмица те ще бъдат пуснати в интернет-продажба ексклузивно, на адрес www.biletionline.com

Останалите места за предварителна продажба са:

касите на НДК в София,
Спортната зала във Варна,
Филхармонията в Пловдив.
Рок магазините в цялата страна:
“На тъмно” в София, Варна, Добрич, Русе, Плевен и В.Търново;
“ОЧЗ”,
“Мюзик зоун”, “Hell Horse”, „Тангра”, „Vision”, „Уайт Зомби”, „Метро станция Сердика” в София;
Метал Мания - Стара Загора;
Саундгардън - Бургас;
“Рок зона” - Враца;
Медуза”Велико - Търново;
Мюзик център - Пловдив

***

Роналд Падавона (Ronald Padavona), с артистичен псевдоним Рони Джемс Дио, започва кариерата си като вокалист на група Еlf, която създава заедно със свой братовчед и приятели от гимназията. През 1975г., рок феновете свързват името му с Rainbow, а от 1980г. - с Black Sabbath .

Най-успешният период на Дио е със собствената му група, която основава през 1983г. със стари приятели - Джими Бейн (Jimmy Bain) – бас китара, Вини Апис (Vinnie Appice) – барабани, Вивиан Кембъл (Vivain Campbell) – китара и кийборд. С нея той добива най-характерните за него стил и звучене, с които го свързват многобройните му фенове.

По време на главоломната си кариера, Дио минава през всякакви стилове, но музиката му е винаги топла, тежка и с хъс, произнасят се музикалните специалисти.

“Да го променя?! Никога!” - възкликва Дио, запитан от медиите, защо не сменя звученето на групата си. “Саундът на Дио ще е това, което чувам в главата си. Моето разбиране за рок е твърдо, тежко и гръмогласно. За мен това е красиво.” - допълва Дио.

Именно заради това, винаги ще има много хора, прекланящи се пред дребната, но надарена с голям глас обаятелна фигура на Рони Джеймс Дио, която на 7 юли, 7 години след първото си идване в България, отново ще зарадва и многобройната си публика в Каварна.

Организатори на концерта са Joker Media и Община Каварна
Сподели.