Натали Дормър: Сценаристите често правят от героините или ангели, или леки жени

Pinterest LinkedIn +

През последните години телевизията измества киното, превръщайки се в най-масовото средство за развлечение, а Натали Дормър е поредната звезда, която потвърждава това.

Актрисата от фентъзи поредицата Game of Thrones (Игра на тронове) сподели, че сериалите доминират над филмите и в тях много по-често има силни и впечатляващи героини, отколкото в киното.

"Катнис Евърдийн, колкото и да е популярна, е просто една аномалия... В телевизията е истината и тя е много по-напред от киното, защото в нея не е нужно женските образи да са толкова поляризирани", казва Дормър в интервю на Comic-Con: San Diego 2014. 

"Сценаристите, с цялото ми уважение, но често правят от героините или ангели, или леки жени: или ги изкарват вещици, или ги издигат на пиедестал. Когато хората ме питат каква е Марджъри Тирел, не мисля, че мога да отговоря еднозначно."

Освен в Game of Thrones, Натали Дормър играе още в поредицата Elementary (Елементарно), The Hunger Games (Игрите на глада) и др. 

Актрисата участва в Comic-Con: San Diego 2014 като част от панела на Game of Thrones и на Entertainment Weekly - Entertainment Weekly’s Women Who Kick Ass.

Звездата от Game of Thrones Наталия Тена в интервю пред Avtora.com

Сподели.