Нарочиха Робин Тик за Сексист № 1 на 2013 година

Pinterest LinkedIn +

Музикантът Робин Тик (Robin Thicke), който се прочу покрай парчето си Blurred Lines, превърнало се в един от най-големите хитове за последните 12 месеца, бе удостоен с антинаграда от феминистка група.

Коалицията "Спрете насилието над жените" направи анкета кой е най-големият сексист за 2013 година и "победител" в нея се оказа Тик заради видеото към споменатото парче. В него има кадри, в които голи манекенки танцуват около изпълнителя и двама негови небезизвестни колеги - Pharrell Williams и T.I.

"Нашите най-искрени "поздравления" към заслужилия победител Робин Тик заради неговите сексистки усилия да превърне жените в обекти за промотиране на посредствена поп музика. Сексизмът може и да е задължителен за посланията в музикалната индустрия, но времената се менят", заяви говорителка на феминистката група.

Друга причина за избора на Робин Тик е свързана със следното му изказване пред GQ Magazine: "Хората ме питат: "Хей не мислиш ли, че това е унизително за жените?" И аз отговарям: "Разбира се, че е. Удоволствие е да унизяваш една жена. Досега не ми се беше случвало да го правя".

Коалицията "Спрете насилието над жените" ще "награди" певеца с ваучер за сваляне на песента Respect на Арета Франклин (Aretha Franklin), като феминистките се надяват той да си вземе поука и да коригира поведението си.

Сподели.