Намериха автомобил от филми за Джеймс Бонд, откраднат през 90-те години

Pinterest LinkedIn +

Изпълнителният директор на компанията "Art Recovery International" Кристофър Маринело е намерил откраднат автомобил "Астън Мартин" от филмите за Джеймс Бонд, съобщава "Daily Mail".

Според материала Aston Martin DB5, произведен през 1964 г., е бил отмъкнат от самолетен хангар на летище Бока Ратон във Флорида през 1997 г. Моделът се е появявал в два филма за британския супер агент Джеймс Бонд - "Голдфингър" ("Goldfinger") и "Операция "Мълния" ("Thunderball"), в които агент 007 се играе от Шон Конъри. 

Маринело издирва автомобила през последните десет години. Той твърди, че в момента колата е собственост на един от най-добрите колекционери в света, но не споменава нито името му, нито страната, в която живее. Шефът на "Art Recovery International" добавя, че в момента цената на този автомобила е 15 милиона долара.Маринело подчертава, че не обвинява сегашния собственик в кражба. "Такива хора купуват много луксозни предмети, често без надлежна проверка. Когато разберат, че желаният от тях артикул е откраднат, те предпочитат да се освободят от него, за да не носят отговорност", уверява експертът.

През декември 2020 г. пистолет от филм за Джеймс Бонд беше продаден за четвърт милион долара. Става въпрос за пистолета Walther PP от филма "Доктор Но" ("Dr. No"). Според сюжета Бонд сменя своя пистолет Beretta с Walther PP, защото от Ми-6 се притесняват, че Beretta може да го подведе. Оттогава Walther PP се превръща в основното оръжие на специалния агент. Пистолетът беше продаден по-скъпо от очакваното: първоначално той беше оценена на 150-200 хиляди долара.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.