Найден след Big Brother All Stars: Не съм предполагал, че зрителите ми симпатизират и ще ме оставят до финала

Pinterest LinkedIn +

Осем години след дебюта си в реалити формат като участник в първия сезон на Big Brother в края на 2012 г. Найден Найденов, известен още като Нед, се завърна под прожекторите и зоркия поглед на Големия брат (и българските зрители). Той не само влезе в Къщата на All Stars, но излезе предпоследен от нея и вероятно мнозина останаха изненадани, че не спечели голямата награда. Ето какво сподели пред Avtora.com 32-годишният софиянец часове след края на първия Big Brother All Stars.

.: Има ли някакво разочарование, че остана втори?

Найден: Не, не съм разочарован, въпреки че най-прецакан винаги е вторият. Хем си бил близо до победата, стоял си докрай, но не си спечелил. Радвам се обаче, че стигнах до тук. Не мислех, че мога да стигна до финала. Струваше ми се, че в момента, в който стигна до елиминации, ще бъда изгонен. Не съм предполагал, че зрителите ми симпатизират и ще ме оставят до финала. Мислех, че през годините откакто витая в медийното пространство хората не ме харесват толкова, че да бъда финалист.

.: Не смяташ ли, че ако не беше ти, Лестър нямаше да стигне до финал?

Найден: Мисля, че пак той щеше да спечели. Аз подбуждах някои изпълнения, но дори да не бях аз, пак той щеше да стигне до финала.

.: Очаквал ли си, че един македонец може да спечели едно българско риалити шоу?

Найден: Аз това му бях казал и на него. Преди няколко години в Music Idol участваха двама македонци, които стигнаха много далеч, дори единият май стана финалист. Така че защо и тук да не стане така.

.: Магърдич Халваджиян коментира, че българският зрител е израснал. Ти смяташ ли, че публиката се е променила?

Найден: Мисля, че вече много трудно могат да бъдат манипулирани хората. Преди осем години в първия Big Brother беше първото гласуване чрез sms. Тогава по-лесно можеха да бъдат излъгани хората, но в днешно време са много добре преценени нещата и резултатът е реален. И класирането на участниците, и времето, в което всеки си е тръгнал, е реално.

.: Защо се съгласи да участваш - заради хонорар или нещо друго?

Найден: Точно за да взема кинти. Не е за да ме дават по телевизията или да бъда "известен". През последните месеци, даже година-две, ходех дегизиран с шапка и очила и изобщо не исках да ме разпознават, ако може. Целта ми не е била слава или нещо такова. По-скоро нещо като реванш, след като преди осем години бяхме позорно изгонени.

.: Ако знаеше, че Зара щеше да влезе в къщата, щеше ли това да промени решението ти да влезеш?

Найден: Не, не, не. Щях да се заяждам с нея, да я дразня, щеше да е още по-интересно. Не се движим в една среда, не се интересувам от нея и не искам да се занимавам.

.: Повече ти взе или повече ти даде Big Brother?

Найден: При всички положения повече ми е дал. Човек като се появи по телевизията или в подобно риалити шоу, губи личната си свобода, но пък печели други неща. Примерно, ако не бях участвал в Big Brother, нямаше да имам възможност да водя собствено предаване, каквото винаги съм си мечтал. Така че безспорно повече ми е дал Big Brother.

.: По какъв начин човек се променя след подобно предаване. Преосмисля ли живота си, дава ли си равносметка?

Найден: Много зависи от човека. Аз примерно си дадох равносметка за някои неща, тъй като вътре имаш доста време за мислене. Даваш си сметка какво е важно и ценно за теб. Аз доста съжалявах и се самообвинявах, че съм ги оставил сами навънка малкия и майка му. Първия ден си казах "Добре че не се съгласих за по-малко пари", втория ден вече си мислех "Трябваше повече пари да им искам" и така беше.

.: Имаш ли идеи и желание отново да се занимаваш с телевизия?

Найден: Бих се съгласил, ако има предложение, което ме устройва и ме кефи като съдържание. С удоволствие бих се навил и с удоволствие бих се занимавал с такова нещо. Даже имахме един проект, в който по моя концепция разработихме едно предаване с различни рубрики – скрита камера, рекорди, доста шантави неща. Снимахме два епизода с голям екип, с професионална техника. И трябваше да стартира, вече станаха две години. Казаха, че ще го пуснат, но се покриха и после замразиха целия проект. Опитах се да си взема материалите, за да ги предложа на друга телевизия, но така и не се съгласиха да ми ги върнат.

.: Как ще коментираш телевизионния живот в България. Качеството на предаванията, това, че едни и същи лица се появяват постоянно на екран? 

Найден: Честно казано, има няколко добри български сериали, но има и много тъпизми. Колкото до предаванията - интересни са "Господари на ефира", "Горещо" и оттук нататък всичко друго е боза.

Сподели.