Най-очакваните iPhone игри за 2009 г.

Pinterest LinkedIn +

Още преди официалната премиера на iPhone, от Apple се бяха зарекли, че този път ще обърнат сериозно внимание на игрите като част от общия iPhone пакет. Обещаха, че iPhone ще се превърне в по-популярно устройство за игри, отколкото DS на Nintendo и PSP на Sony.

Ние ще кажем, че това действително са крайно смели твърдения, предвид традициите и пазарния дял на DS и PSP. И все пак, iPhone разполага с необходимия хардуер (доста по-мощен от DS и изоставащ съвсем малко от PSP), иновативен контрол и екстремно популярен бранд, какъвто е Apple.

В този материал ще ви представим най-очакваните заглавия за мултимедийния телефон през 2009 г.


Bioshock

Създател: IG Fun
Издател: IG Fun

Една от най-добрите игри за 2007 г. ще навести iPhone. За разлика от повечето конзолни транслации към телефон, тук ни обещават, че игралната схема, сюжетната линия и цялостното усещане няма да се загубят заради хардуерните ограничения на съответната платформа.

Bioshock за iPhone ще следва сценария на оригиналната игра (PC, Xbox 360) и ще бъде шутър от първо лице, реализиран изцяло в 3D. Не знаем какво повече да кажем, освен че очакваме с нескрит ентусиазъм.

Lego Indiana Jones

Създател: THQ Wireless
Издател: THQ Wireless

Последният филм за "Индиана Джоунс" бе разочарование за мнозина, но игралната му инкарнация беше повече от успешен продукт. THQ Wireless са се заели със задачата да създадат тъч версия за iPhone. Очакваме много близка до версия на PSP графика, възможност за онлайн игра и интуитивен контрол.

Silent Hill: The Escape

Създател: Konami
Издател: Konami

Бяхме много изненадани от решението на Konami да ни дарят с нова серия от именитата си поредица за iPhone. Още по-изненадани останахме от жанровата й принадлежност – шутър от първо лице.

Всъщност, ние знаем, че всички почитатели ще бъдат доволни, дори и само в играта да чуят музиката на Акира Ямаока, да бъдат обкръжени от много мъгла, тягостната атмосфера и медицинските сестри в Slinet Hill стил.

Bejeweled Twist

Създател:  Pop Cap Games
Издател: Pop Cap Games

Пъзел игра, следваща безсмъртната концепция на още по-безсмъртния Тетрис. Този клонинг  вече има версии за PC и стандартни мобилни телефони и получи много позитивни оценки от критиката. Версията за iPhone е в разработка и ни обещават, че ще я видим през 2009 г. 

Soul Trapped, Episode 2

Създател:  Realtime Associates
Издател: Realtime Associates

Този необичаен адвенчър попадна в нашата класация заради уникалното използване на звука за разкриване на своята спектрална сюжетна линия.

Паранормалният детектив Кейн Прайс отново се завръща в поредната си чийзи, но достатъчно интересна история. Със сигурност ще се хареса на хора, които обичат адвенчърите  и такива, които търсят геймплейна иновация във всякакъв вид.

Re-Volt

Създател:  IUGO
Издател: IUGO

Да не се бърка с класическата рейсинг игра ReVolt. Вариантът за iPhone ще бъде чистокръвен шутър от първо лице. С графика, близка до тази на Quake III, ние сме повече от заинтересовани от този проект.

Трябва да споменем все пак, че стрелбата на практика ще бъде автоматизирана, като играчът директно ще докосва по екрана своите противници. Залагаме много на този проект с идеята той да превърне шутърите от първо лице в успешен за iPhone жанр.

Underworld

Създател:  A-Steroids
Издател: A-Steroids

Какъв по-добър начин да използваш мощния хардуер на определена платформа от това да създадеш интерактивна игра за трафик на наркотици. Всъщност, Underworld в началото се е зовяла Drug Wars.

Играта ще ползва GPS функционалността на iPhone за локации базирани в играта около наркотични пазари. Въпреки, че от Apple все още не са дали своето финално съгласие за издаването на тази игра, ниe се надяваме, че един от най-иновативните проекти за платформата ще получи зелена светлина в края на краищата.

Trismology

Създател:  A-Steroids
Издател: A-Steroids

Trismology обещава да използва концепцията на iPhone класиката Trism и да я развие по-много подходящ начин. Новата версия ще предложи подобрена графика, по-интуитивен геймплей и много нови нива.

Онлайн интеграцията обаче е нещото, което ни кара да включим Trismology в тази класация. Играта ще поддържа онлайн мултиплейър, статистики с резултати в реално време, листа с приятели и други допълнения, които трябва да изстрелят iPhone гейминга в нови територии.

Metal Gear Solid Touch

Създател:  Kojima Productions
Издател: Konami

Когато всички очакваха, че студиото на гениалния Хидео Коджима ще обяви Metal Gear Solid 4 за Xbox 360, последният хвърли бомбата, че новата серия на мега популярната поредица ще бъде разработвана ексклузивно за iPhone.

Въпреки, че този път няма да получим стелт екшъна на конзолните игри, MGS Touch неминуемо ще постави нови стандарти при шутърите за iPhone. Не на последно място ще ни разкаже  допълнителни истории по времето, през което се развиваше историята в Metal Gear Solid 4.
|
Знаем също, че визуално играта ще бъде феноменална заради възможността на Kojina Productions да изстисква всеки наличен графичен ресурс на платформите, с които работи.

Metal Gear Solid Touch може да се окаже златна мина за гейминг отдела на Apple.

Текст: Ивайло Коралски


 

Сподели.