Най-добрата рибена чорба ще търсят на Фестивала на рибата и виното в Бургас

Pinterest LinkedIn +

На 11, 12 и 13 септември 2020 в Бургас ще се проведе Фестивалът на рибата и виното, в рамките на който за втора поредна година специално жури ще отличи  “Най-добрата рибена чорба на Бургас”.

В конкурса могат да се включат заведения от града, чиито готвачи знаят една от най-добре пазените тайни по Черноморието ни – рецептата за най-вкусна рибена чорба! Победителят в оспорваната надпревара ще получи специален приз, който да окачи в заведението си като удостоверение, че именно там ще се предлага най-добрата рибена чорба в Бургас през следващата година.

За целта всички желаещи трябва да сготвят и донесат специалитета на 13 септември 2020 (неделя) в 12 ч. на Фестивала на рибата и виното. Чорбата трябва да бъде сготвена в същия ден, необходими са 4 порции, донесени в собствен съд. Журито ще оцени вкусовите качества, съставките и цялостно впечатление от рецептата и чорбата. Гласуването ще бъде абсолютно безпристрастно, осъществено чрез т.нар. „сляп тест“.

Публиката също ще може да гласува за най-добра рибена чорба чрез представителна извадка от посетители на фестивала.
Предварително потвърждение за участие се изисква на [email protected]

Фестивалът на рибата и виното е с вход свободен, а програмата – повече от атрактивна!
Освен пресни морски деликатеси, приготвени директно пред посетителите от най-добрите бургаски заведения, селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво питие с каква храна трябва да съчетаваме.

Местни танцови състави и изпълнители ще допълнят дневната програма на фестивала, а в кулинарната зона ще видим познати и популярни имена, които ще демонстрират готварските си умения.

И в трите дни във фестивалната зона ще има забавления за малки и големи, състезания, танци, фокуси, куклен театър, лятно кино и много изненади. 

Всяка вечер ще завършва с музика на живо – на сцената ще видим и чуем любими изпълнители на няколко поколения - Йорданка Христова, Орлин Павлов, Георги Мамалев, Стефан Вълдобрев, "Керана и космонавтите".

Организаторите очакват любители на морските деликатеси и виното от цялата страна в Бургас на 11, 12 и 13 септември 2020!

Фестивалната зона ще бъде разположена в парк „Приморски“ (до Експоцентър „Флора“) и ще работи от 16.00  до 23.00 ч на 11.09 и от 11.00 до 23:30 през останалите 2 дни.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.