Над сто души пострадаха заради видео в Тик-ток

Pinterest LinkedIn +

Повече от сто души са ранени след масови сблъсъци между араби и израелтяни в стария град в Йерусалим. Боят започнал заради видео на TikTok, пише "Ройтерс".

Общо около 105 души са пострадали и 20 са хоспитализирани. Други 100 души са арестувани. Кадрите, публикувани в Twitter, показват как хората се разпръскват по време на сбиване, а някои хвърлят димни бомби. Според "Ройтерс" евреите, излезли на улицата (сред които и членове на радикалната организация "Lehava"), викат „Смърт на арабите!“ „Ще отмъстим“ и „Ще изгорим вашето село“.

Сблъсъците започват след видео, разпространено в социалната мрежа TikTok, където араби бият ултраортодоксален евреин. Полицията е задържала предполагаемите нападатели, но кадрите продължават да дразня еврейската общност в Йерусалим. Това е причината група евреи да атакува организирано цивилни палестинци. Мюсюлманите също нападат и хвърлят камъни и коктейли "Молотов" по полицията.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.