СКАНДАЛ! Би Ти Ви отива на съд заради откраднатото предаване на Евгения Борисова! (Всички подробности ТУК)

Pinterest LinkedIn +

Пълно мълчание. Това е отговорът на националната телевизия Би Ти Ви към дизайнерката Евгения Борисова относно кражбата на интелектуален труд в предаването „Променените“. Въпреки че тя и адвокатите й са изпратили нотариална покана до медията с изискване за отговор в рамките на 3 работни дни, вече близо месец иначе авторитетната национална телевизия не благоволява да отвърне на претенциите за авторско право.

До момента единствено инициаторката на предаването - някоя си Венета Георгиева, си е позволила да отговори на Евгения Борисова, и то с нагло и надуто твърдение, че никога не е чувала за авторския проект „Моден дуел“ („Fashion duel“), нито пък за единствената модна телевизия в България Code Fashion. 

„Самата инициаторка на предаването Венета Георгиева ми отговори, че няма да комуникира с мен, защото имала неоспорими доказателства как тя е идеологът на всичко. Въпреки че прави модно предаване, идеоложката не била чувала за единствената модна телевизия в България, която между другото е дала въпросните награди на Стоянски и с които толкова гордо го анонсираха. Той и Стоянски не е чувал за мен и предаването ми. Даже и свидетели нямам“, изрина Борисова.

С нейните адвокати са изпратили видеоматериал и сценарий със съдържание на „Моден дуел“ като доказателство за интелектуалната кражба. Искането им към СЕМ и Би Ти Ви е "Променените" да бъде свалено от екран.

„Появиха се хора, които се разграничиха от Стоянски заради кражбата на идеята ми. За всички наблюдателни хора - нека да се запитат защо дизайнерката Пембе Кенан започна да снима първите епизоди на "Променените" с тях, но рязко се разграничи от техния проект и го напусна. Лично ме увери, че ще свидетелства в моя полза, ако се наложи, и че се извинява, защото ако мрази нещо, то това е кражба на чужд труд и идея“, разказва Борисова.

И заключва, че е крайно време е да се види какво се лансира по националните телевизии.

Припомняме, че още преди 2 месеца Евгения Борисова алармира за кражба на интелектуално съдържание. Новото предаване по Би Ти Ви „Променените“ се оказва едно към едно с концепцията, сценария и последователността на „Моден дуел“ („Fashion duel“). Още по темата виж ТУК.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.