Над 30 светлинни инсталации, създадени от българско студио, преобразяват Берлин

Pinterest LinkedIn +

Над тридесет от най-известните сгради в Берлин ще бъдат преобразени от 3D мапинг спектакли и светлинни инсталации, създадени от българското "MP-Studio", по време на петнадесетия "Фестивал на светлините".

Тазгодишното издание на най-големия фестивал за светлинно изкуство ще се проведе под мотото "Светлини на свободата" ("Lights of Freedom") и ще бъде вдъхновено от 30-годишнината от падането на Берлинската стена. Фестивалът ще се проведе в дните между 11-20 октомври. Над 100 са сградите и инсталациите, които ще превърнат германската столица в най-голямата галерия под открито небе в света.

Тази година българското студио за 3D мапинг и визуални ефекти "MP-Studio" е основен партньор за артистичното съдържание на фестивала. Именно родните артисти поставиха грандиозното начало на "Фестивала на светлините" в петък, като дадоха нов облик на един от емблематичните монументи в града – Бранденбургската врата, в присъствието на кмета и представители на сената на Берлин.

"MP-Studio", основано през 2008 година, е високотехнологична компания, специализирана в 3D Projection Mapping и интерактивни визуални решения за събития. Компанията е пионер в бранша и се нарежда сред най-успешните в сферата със своите над 200 проекта в света: в Австрия, Белгия, България, Германия, Грузия, Гърция, Дания, Дубай, Катар, Кувейт, Ливан, Русия, Франция, Холандия, Швейцария и др. "MP-Studio" е специализиранo в създаването на шоу продукции, интерактивни инсталации, визуални ефекти, интериорни и екстериорни проекции върху сгради и триизмерни обекти, холограми, 4D Experience: лазерен и видео мапинг, лед мапинг, водна проекция, 3D анимации за виртуална реалност.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.