Излиза албумът на Йонас Кауфман "Една италианска вечер: На живо от Валдбюне, Берлин"

Pinterest LinkedIn +

Две години след премиерата на албума си "Dolce Vita" Йонас Кауфман се завръща към голямата си любов – италианската музика.

През лятото световноизвестният тенор изнесе специален концерт под звездите на сцената на амфитеатър "Валдбюне" в Берлин, който се превърна в едно от значимите събития в света на класическата музика за годината. През септември записът от него ще бъде издаден в DVD, Blu-ray и CD формат, както и в дигитална версия във всички легални платформи за даунлоад и стрийминг.

"An Italian Night – Live from the Waldbühne Berlin" включва популярни песни и канцонети, както и страстни арии и дуети от италианския оперен репертоар. Популярното мецосопрано от Грузия – Анита Рачвелишвили – се присъединява на сцената за изпълнение на дуетни арии от операта "Селска чест" от Маскани. Концертът е осъществен под диригентството на Йохен Райдер заедно с Берлинския радио симфоничен оркестър (Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin).

Новият албум ще бъде наличен от 14 септември.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.