"Български кариерен форум" дебютира в Берлин

Pinterest LinkedIn +

Кариерно изложение на "Българския кариерен форум" дебютира в немската столица Берлин, след като в последните три години събитията се провеждаха във Франкфурт. Българи от различни краища на Германия пристигнаха в зала FORUM Factory, за да се запознаят с водещи представители на българския бизнес и научат какви са възможностите за кариерна реализация обратно у дома.

Началото на събитието бе поставено от Елена Карагяурова и Явор Гочев от координационния екип на организацията, които приветстваха изложителите и първите посетители:

"Три години поред организирахме Форума във Франкфурт, където станахме изключително разпознаваеми. Сега предизвикателството пред нас е Берлин с надеждата и тук да станем част от живота на българската диаспора" – разказа Кристиян Бегажев, координатор на корпоративния екип в "Български кариерен форум".

В хода на кариерния ден освен персонални консултации в фирмите изложители, посетителите имаха възможност да вземат участие в информационни презентации и практически работилници от страна на компаниите. В допълнение, съвети и насоки по изготвянето на професионална автобиография и резюме гостите на изложенията получиха лично от Марионела Божкова, която е консултант в сферата на човешките ресурси.

Изложението отбеляза абсолютен рекорд на заявилите участие фирми. 32 опериращи в България компании от индустриите на компютърните технологии, инженерните специалности, банковия и финансов сектор, потребителските услуги и човешките ресурси разговаряха с младите, желаещи отново да изберат България за своята реализация.

Разнообразни бяха профилите и на заинтересованите да се консултират с компаниите студенти и млади професионалисти - от първокурсници до специалисти със солидна визитка и дългогодишен международен опит.

Началото на "Български кариерен форум" датира от 2013-а година, а Берлин е четвъртата локация, на която се провежда ежегодното изложение. В основата на организацията стоят някогашни български студенти в чужбина, които днес успешно се реализират обратно в родината. Значителна подкрепа оказват настоящи български студенти на Запад, които изцяло доброволчески се посвещават в професионалната реализация на проекта.

Всяка година техни връстници получават шанса да надникнат в работния процес в професионалната среда в България, с което да се доближат още повече до идеята един ден да се завърнат у дома. Същевременно по-големите им сънародници, които от години се развиват зад граница, окончателно предприемат крачката да продължат кариерата си в България.

С изложението в Берлин завърши и тазгодишния форумен календар на "Български кариерен форум", който едва след няколко месеца ще стартира новата организация за предстоящите събития през пролетта на 2019-а. Онлайн платформата на форума обаче остава напълно достъпна за всички заинтересовани по всяко време на годината. Само на един клик разстояние българите в чужбина имат възможността да поместят своето CV, да разгледат най-атрактивните позиции за практика или директно назначение и да останат в пряк контакт с фирмените партньори на "Български кариерен форум".
Сподели.