Българско студио за 3D мапинг с награда от Фестивала на светлините в Берлин

Pinterest LinkedIn +

Българското студио за 3D мапинг "MP-Studio" спечели първото място в специалната категория "Нека създадем по-добро бъдеще" на един от най-големите фестивали за светлинно изкуство в света – Фестивала на светлините (Festival of Lights) в Берлин. Състезанието се проведе на емблематичната за берлинчани 368-метрова телевизионна кула в града. Българското шоу се класира за финал сред още 18 продукции от 7 държави, а след вот на публиката стана ясен и финалистът – създаденият от родните артисти спектакъл, носещ заглавието "Потокът" (The Flow).

Това е втората награда, която "MP-Studio" печели за свое произведение, красящо берлинската телевизионна кула – през 2016 г. артистите също са отличени за свое 3D мапинг шоу. Освен това те са и първите победители в историята на фестивала, като извоюват първото място с преобразяването на Бранденбургската врата година по-рано – през 2015 г. Общо наградите, които българските артисти печелят по време на фестивала, са три.

В дните между 5 и 14 октомври в рамките на Фестивала на светлините българите преобразиха с впечатляващи 3D мапинг проекции още две от най-известните сгради в германската столица – Бранденбургската врата и Германския исторически музей. Шоуто, което промени облика на Бранденбургската врата, превърна красивия монумент в портал, свързващ световните култури чрез музика, изкуство, архитектура и природа от целия свят. Пътешествието из цялата планета бе посветено на многоликостта на Берлин.

Българите създадоха и специална продукция по случай седемдесетата годишнина от създаването на Израел. Светлинният спектакъл се появи на 300-годишната фасада на най-важната съществуваща барокова сграда в Берлин  Германския исторически музей и разкри пред зрителите богатата култура, история и изкуство на страната.

Сподели.