На телефона или на телевизора? Вече има отговор!

Pinterest LinkedIn +

Две от най-досадните неща в съвременните технологии са батериите и кабелите. Хайде де – можем да изпратим човек на Луната и да шпионираме съседите през прозореца с дрон, но трябва да овързваме всичко с жици? Not cool.

И докато за проблема с батериите сме ви предлагали много и различни решения, ето и нещо, което може би ще ви хване окото по отношение на безжичните технологии. Става въпрос за джаджа, която използва технологията NFC – иновативно решение за споделяне на данни само с едно докосване.

Ако сте ползвател на смартфон от серията Lumia (не се крийте, знаем, че има и такива, не е нещо срамно), се оказвате с едни гърди напред – повечето от новите модели идват с вграден NFC чип. Технологията бавно навлиза и в предложенията на други производители, но Apple, например, упорито се дърпат от нея.

Става въпрос за Microsoft Wireless Display Adapter HD-10 (цена 179 лв.) устройство, чрез което лесно можете да прехвърлите изображение от дисплея на телефона си към своя телевизор. Microsoft наскоро придобиха правата над смартфоните Lumia, така че съвсем очаквано започват да бълват различни интересни аксесоари за тях.

Самият адаптер представлява малък диск, чрез който се извършва трансферът на информация. Използва се изключително лесно – просто поставете смартфона си отгоре и оставете NFC да си свърши работата. Често споменаваме Microsoft, но джаджата работи и със смартфони на други производители като Samsung и LG, стига конкретният телефон да има NFC възможности.

Адаптерът прави mirroring на екрана на телефона – с две думи, ще виждате на телевизора си всичко, което виждате и на екрана на телефона. Самото устройство има LAN възможности за свързване, така че може да го закачите към домашната си мрежа. С телевизора се свързва посредством HDMI кабел, а получава електричество през micro USB.

Трябва да признаем, че не се сещаме за безкрайно много случаи, в които устройството би било незаменимо. Функцията, която изпълнява, е готина, но ако искате да гледате филм на телевизора си, лесно можете да го направите през USB флашка или външен харддиск – почти всеки нов модел телевизор има портове за тях. Въпреки това, ако идеята ви изглежда интересна – разгледайте го.

Купи Microsoft Wireless Display Adapter HD-10 ТУК


Сподели.