На гости на Батман на снимачната площадка в Питсбърг! Ще чупи ли рекордите The Dark Knight Rises?

Pinterest LinkedIn +

Ако името Кристофър Нолан (Christopher Nolan) е гаранция за визия от най-високо качество, то в комбинация с франчайза The Dark Knight вече става дума за онзи тип блокбъстъри, които малцина от нас могат да си позволят да пропуснат.

Също както и при предходните части, и сега британецът залага на мащабите и окупира почти целия Питсбърг за реализацията на финала на Батман - The Dark Knight Rises. Снимачните декори са в града вече почти месец, превръщайки го в култовия за фентъзи жанра Готъм Сити и макар екипът да се старае да не допуска външни посетители на площадките, то има и малки изключения, типични за всяка промо кампания на заглавие от подобен ранг.

Така Warner Bros. разпространи атрактивни кадри на някои от главните действащи лица - титулярът Крисчън Бейл (Christian Bale) като Брус Уейн, Ан Хатауей (Anne Hathaway) като жената-котка, Том Харди и Гари Олдман (Gary Oldman) в по-негативните персонажи от компанията и дори атрактивният батмобил, който явно в дистанцията на времето се е поизменил леко и вече повече прилича на част от декора на "Трансформърс" (Transformers), отколкото на "верния другар" на човека-прилеп.

И въпреки че Нолан все още предвидливо запазва мълчание, то очакванията са The Dark Knight Rises да постави нова, доста по-висока граница в поредицата за Батман, а и въобще в superhero comic адаптациите, които и без това дойдоха малко в повече това лято.

Тук, разбира се, не можем да избягаме и от сравнението, според което, Нолан отново ще се състезава сам със себе си - предходният епизод от сагата - The Dark Knight, регистрира "скромните" 1,001 млрд. долара в световния боксофис при бюджет от 185 млн.

Какво ли ще е сега, когато все още необявената официално финансова инжекция се очаква да е над 250 млн.?! Отговорът идва на 20 юли 2012 година, а дотогава кадри от сним. площадка в Питсбърг и дебютен teaser.


Сподели.