"Музикална академия": Любен Христов напусна шоуто, Златната петорка триумфира

Pinterest LinkedIn +

Седмица след Лора Караджова своето участие в "Музикална академия" прекрати и Любен Христов, който косвено стана виновник за отпадането на популярната изпълнителка.

След като бе спасен от зрителите в първата си елиминационна битка, в която освен Лора Караджова срещу него се изправи Петя Буюклиева, този път 28-годишният софиянец – бивш китарист на метълкор бандата She Was Asking For It – получи най-малка подкрепа и остави групата на младите и неизвестни таланти в четиричленен състав.

След напускането на Лора Караджова с човек по-малко останаха и Актуалните звездите на България, а оставането на Коцето-Калки в "Музикална академия", с когото Любен влезе в пряк двубой, осигури числено превъзходство на Златната петорка, в която влизат още Петя Буюклиева, Стенли, Етиен Леви и Кичка Бодурова.

Изходът от вторите елиминации в "Музикална академия" можеше да е друг, в случай че журито на музикалното реалити на Иван и Андрей бе избрало да спаси някой от тях вместо Неделяна, която бе номинирана именно от съдиите – Здравко, Георги Христов, Люси Дяковска и Фънки.

"Тактиката е да ги номинираш всеки път! Номинираш ги и те започват да пеят чудесно!", отсече Георги Христов след изпълнението на Нел на песента "Чуй ме", а Здравко добави: "Ти беше актриса на сцената. За първи път мислеше над текста, не само пя!"
Единственият, който се застъпи за Любен вместо за 21-годишната възпитаничка на музикалното училище в София, бе Фънки, припознаващ в негово лице "душата на Академията". Пак той разкритикува Калки за избора на сценичен тоалет и застана зад мнението на Здравко, че изборът му на песен (евъргрийна My Way) не е бил особено удачен.

Междувременно Здравко призна, че Мариана Попова е права в твърдението си, че журито спестява някои критики към златните легенди, за да не ги засегне.

Сподели.