"Музикална академия": Коцето-Калки на елиминации с още двама участници в шоуто

Pinterest LinkedIn +

Въпреки че нито остана в дъното на класирането на базата на зрителския вот, нито бе номиниран от журито, Коцето-Калки ще трябва да се бори за оставането си в "Музикална академия" на вторите елиминации в шоуто, които предстоят на 7 октомври.

След изненадващото отпадане на Лора Караджова по-рано тази седмица на първия голям концерт с участието на всички претенденти за победата във формата в директен сблъсък влязоха останалите 14 изпълнители, представяйки се с една-единствена песен – хит на световна звезда.

Според регламента участникът, събрал най-много зрителски гласове при тези концерти, се спасява от елиминации, а този с най-малка подкрепа получава една от трите номинации и правото да избере един от двамата участници, срещу които ще се изправи. Третият номиниран се избира от журито.
Залагайки на Pink и нейния хит Try, Поли Генова оглави зрителската класация и получи имунитет, не без подкрепата на журито. "Ти ще славиш България! Фантастична си!", каза ѝ Здравко от дует Ритон, който е на мнение, че българските изпълнители трябва да престанат да се сравняват с чуждите и да изпитват повече уважение към легендите на българската музикална сцена.

След като изненадващо и за самия него оцеля при първата си номинация за сметка на Лора Караджова, Любен отново се представи разочароващо според журито (а очевидно и според публиката) и се класира на последно място. Той заложи на Wonderwall на Oasis, но изпълнението му бе толкова фалшиво, че направи впечатление и на неспециалистите.

Подобно на приключенското реалити "Африка: Звездите сигурно са полудели", което върви по bTV в момента, регламентът на "Музикална академия" изисква от номинирания с вота на зрителите участник да избере своя опонент в елиминациите. Любен спря своя избор на Калки, който откри концерта с Том Джоунс и неговия хит Sex Bomb.
Третата номинация бе възложена на журито и изпрати
на елиминации Нел, която избра за своята втора поява на сцената на "Музикална академия" Vogue на Madonna.

Сред останалите световни хитове, изпълнени на живо на концерта на 4 октомври, бяха Cose della vita на Ерос Рамацоти (в изпълнение на Стенли), Someone Like You на Адел (Сантра), Somebody That I Used To Know на Gotye (Етиен), Family Affair на Mary J Blige (Прея), Smells Like Teen Spirts на Nirvana (Дичо), Freedom на Джордж Майкъл (Георги), Bad Romance на Lady Gaga (Петя Буюклиева), Let’s Get Loud на Дженифър Лопес (Кичка Бодурова), I'm So Exited на Pointer Sisters (Мария Драгнева) и Trift Shop на Macklemore & Ryan (Криско и Venzy).

Въпреки че получи категоричната подкрепа на Здравко и Георги Христов, който определи Криско за много добър в това, което прави и заяви, че харесва музиката му и е отворен за бъдеща колаборация с него, скандалният рапър отново не се понрави на Фънки.

Според гост-басиста на "Черно фередже" "рецитаторските умения" на Криско не го правят достоен за "Музикална академия", а за изпълнителя на хитовете "Министърът на веселието" и "Дроп съм" мнението на Фънки е без значение.

Както и при първите си изяви в шоуто, особено големи адмирации от журито получиха Дичо и Георги. За бившия фронтмен на D2 Здравко заключи: "От теб трябва само да се учат!", а спечелилият най-голям зрителски вот след дебюта си на сцената на "Музикална академия" 21-годишен варненец бе определен от Рут Колева, която е негов ментор, за "феноменален".

Сподели.