"Музикална академия": Групата на неизвестните таланти даде още една "жертва" в елиминационната битка

Pinterest LinkedIn +

Възпитаничката на Национално музикално училище "Любомир Пипков" Неделяна Христова-Нел е петият изпълнител, напуснал "Музикална академия" в преки елиминации, чийто изход се определя от вота на зрителите. 21-годишната софиянка се изправи срещу Георги Кючуков и Коцето-Калки, който именно я номинира, след като получи най-нисък зрителски вот в петък (25 октомври 2013 г.).

Георги, който заедно с Поли Генова се наложи като едни от фаворитите в шоуто, бе номиниран от журито, което го спаси след първото му изпълнение за вечерта - So High на Джон Леджънд с Мария Драгнева и Прея в ролята на беквокалистки.

One на U2 пък прозвуча в изпълнение на Коцето-Калки, към когото Георги Христов се обърна с думите: "Това беше най-доброто изпълнение на Коцето в този формат!". Втората песен, представена от него, бе "Сбогом" на група Сигнал.

Неделяна заложи на One Night Only, което според Люси Дяковска бе "най-доброто й изпълнение певчески", и на I Have Nothing на Уитни Хюстън, с която младата изпълнителка от групата на неизвестните таланти спечели подкрепата на Здравко, заявена с думите: "Пожелавам ти да не отпаднеш, защото Академията ще загуби без теб!"

В крайна сметка зрителите решиха да се разделят именно с Нел и да оставят в Академията Коцето-Калки. Двамата получиха съответно 37,5% и 62,5% от техния вот.

Така силите в отборите на актуалните звезди и неизвестните таланти се изравниха - трима на трима участници, докато лигата на ветераните излезе с едни гърди напред, имайки четирима членове в редиците си: Стенли, Калки, Кичка Бодурова и Етиен Леви.

Концертът във вторник започна с изпълнение на ментора на неизвестните таланти Рут Колева, която изпълни вечната песен "Моя страна, моя България" на Емил Димитров, което Здравко от Ритон коментира така: "Тя се опита да изпее песента по свой начин, което е похвално!".

Приятелят на певицата - Любо, който бе сред гостите на сцената редом със Силвия Кацарова и Любен Дилов-син, подкрепи Рут в задълбочилия се конфликт между нея и Здравко, като каза: "Няма значение пред колко човека пее Рут. Дори да пее пред мен и двамата ми приятели, тя докосва хората с песните си!"

Сподели.