"Музикална академия": Етиен Леви елиминира Коцето-Калки

Pinterest LinkedIn +

Две дългокоси легенди се изправиха един срещу друг на шестия елиминационен концерт в "Музикална академия", до който достигна, но бе спасена от журито след първото си изпълнение и най-младата участничка в шоуто – Прея. Това бяха Коцето-Калки и Етиен Леви, който в крайна сметка спечели двубоя с 63% от гласовете на зрителите срещу 36% за Калки.

В първия етап от вторничния концерт Леви, който вече има сериозен опит в реалити жанра, но главно като ментор, представи своя версия на песента They Won't Go When I Go на Джордж Майкъл, в която му партнира Стенли. "Евала за смелостта да изпълниш тази песен!", отсече Фънки след края на изпълнението му.

Калки излезе на сцената с Кичка Бодурова, с чиято помощ представи песента Let The Sunshine In от мюзикъла "Коса".

Първата песен, която Прея бе избрала, бе "Молитва" на Мария Шерифович. След трите изпълнения журито получи правото да спаси един участник и отново се стигна до равенство в гласовете – 2:2. При тегленето на жребия шансът се оказа на страната на Прея, за която Здравко от дует Ритон каза: "Прекалено много я съжалявам, за да я мразя!", докато Георги Христов подкрепи с лозунга "Никога на колене!"


Във втория, решителен етап Коцето-Калки заложи на песен на Васил Найденов ("Синева"), докато Етиен избра един от големите хитове на група Трик от близкото минало - "Шесто чувство". "Ти си музикант с главно "м"!", заяви недвусмислено предпочитанията си Фънки, обръщайки се към Леви.

Освен победителя в този двубой зрителите имаха възможността да изберат и най-добрата авторска песен, написана от трите групи участници в шоуто. Най-голям процент от гласовете спечелиха Сантра, Поли и Дичо от групата на Актуалните звезди, а Георги Христов заяви, че иска авторските права за песента им, за да я включи в новия си албум.

В хода на елиминационния концерт Етиен бе защитаван от Кристина Димитрова, Калки получи подкрепата на половинката си Мартина, а Юлиан Константинов даде рамо на Прея.

Сподели.