Music Idol - от тази вечер избират и зрителите

Pinterest LinkedIn +

На пресконференция днес (12 март), организирана от екипа на музикалното риалити шоу "Music Idol", стана ясно, че от днес зрителите ще могат да участват в избора на бъдещите претенденти за музикален идол на България.

В продължение на 5 поредни епизода тази седмица ще бъдат излъчени концерти на живо от студио, като всяка вечер ще се представят по 8 кандидати. След концерта в продължение на 30 минути зрителите ще имат възможност да гласуват, за да изберат двама, които продължават напред, а останалите шест отпадат. По този начин в петък ще останат само 10 от 40-те певци, които ще продължат състезанието.

Точно след една седмица - на 19 март - ще се състои концерт-изненада на 8 от отпадналите предходната седмица претенденти, на които журито е решило да даде втори шанс. От този концерт ще бъдат избрани още двама изпълнители - единият от които ще бъде фаворитът на зрителите, а другият - на журито.


Евгени Димитров обяснява правилата на "Music Idol".
Снимка: Avtora.com

"Тази седмица концертите ще са в студио, претендентите ще изпълняват цели песни в съпровод на пиано, но все още няма да има публика. От 26 март финалистите ще пеят пред публика в зала 2 на НДК, облечени в костюми и нагласени като за пред камера, а не както до сега", коментира Евгени Димитров - креативен продуцент на "Music Idol".

Дванадесетте финалисти ще започнат усилена подготовка за предстоящите концерти, които ще стартират на 26 март и ще бъдат излъчвани всеки понеделник от 20 ч. Зрителите ще имат на разположение 4 дни, в които да дадат положителен вот за своите любимци, като всеки четвъртък на живо Иван и Андрей от "Сблъсък" ще съобщават резултатите от гласуването. След като резултатите станат известни, кандидатът за музикален идол, събрал най-малко гласове, ще напусне състезанието.


Дони разясни ролята на журито оттук нататък. Снимка: Avtora.com

"Досега ние бяхме лошите. Оттук насетне нашата роля е да бъдем добрите и да даваме съвети и напътствия - няма вече да гоним. Ако сме допуснали грешки в избора си, те са неволни и ние ще си понесем последствията", каза на пресконференцията Дони - един от членовете на журито в риалити шоуто.

Финалът на "Music Idol" ще бъде в началото на юни, а самият Евгени Димитров сподели: "В момента сме в преговори за идването на някоя чуждестранна звезда за финала, но все още няма да обявявам нищо, защото нищо не е сигурно".

Сподели.