Mood Indigo с Одри Тоту открива Карлови Вари 2013, "Цветът на хамелеона" представя България

Pinterest LinkedIn +

Организаторите на Международния филмов фестивал в Карлови Вари, който ще се състои от 28 юни до 6 юли 2013 г., обявиха пълната програма на 48-то му издание.

Форумът ще бъде открит от новия филм на режисьора Мишел Гондри (Michel Gondry) - Mood Indigo с участието на Одри Тоту (Audrey Tautou), Ромен Дюри (Romain Duris), Омар Си (Omar Sy) и др.

"Филмите на Гондри редовно са включвани в програмата на Карлови Вари, затова е голяма чест за нас, че той самият ще присъства на фестивала с последната си творба.", споделят организаторите.

В надпреварата за голямата награда на фестивала влизат 14 заглавия на режисьори като Филип Годо (Philippe Godeau) с филма 11.6, Бен Уитли (Ben Wheatley) с A Field In England и Ланс Едмандс (Lance Edmands) с Bluebird.

Извън състезанието пък ще участват Behind the Candelabra на Стивън Содърбърг (Steven Soderbergh), Houston на Бастиан Гюнтер (Bastian Gunther), вече споменатият Mood Indigo на Мишел Гондри и др.

България също ще бъде представена на Карлови Вари от филма "Цветът на хамелеона" на Емил Христов, който е част от категорията Variety's Top Ten Euro Directors. 

Сподели.